Hopp til hovedinnholdet

Jeg har problemer med å huske. Hva kan jeg gjøre?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Visste ikke helt hvilken kategori jeg skulle ta dette spørsmålet i, men jeg prøver. Jeg sliter med å huske ting og det tar lang tid for meg å lære. Jeg har tenkt til å bli psykolog for jeg har enormt mye erfaring og vil hjelpe andre. Men det som stopper meg er at jeg ikke helt får det til fordi det er så vanskelig å huske. Har dere noen forslag til hvordan jeg kan gjøre dette bedre? Har også fått vite at jeg har skrivevansker og lesevansker, men jeg skriver og leser kjempe godt.

Besvart 19.12.2018 20:53
 

Svar
Hei!
I og med du har fått vite at du skrivevansker og lesevansker, går jeg ut i fra at du har vært i kontakt med PPT(pedagisk psykologisk tjeneste). Da skal du ha fått en sakkyndig vurdering som sier noe om dine utfordringer og hvilke tiltak som kan hjelpe deg.
Du skriver at du har problemer med å huske.Noen elever må få inn stoff på en annen måte enn å lese. Det kan f.eks være å høre på lydbøker eller gjøre noe praktisk.Andre må skrive et tankekart for å huske, noen må skrive, tegne og lese. Dette er veldig individuelt.
Hvis du er usikker på hva som passer best for deg, kan du gå til rådgiver å spørre om mulighetene for å ta en prat med PPT. PPT hjelper elever med ulike utfordringer og kan også gjøre ulike tester på elevene.
Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dysleksi (lese- og skrivevansker)

Jente sitter oppgitt foran PCen (colourbox.com)

Hva er dysleksi, og er det et vanlig problem? Les mer om dysleksi, eller lese- og skrivevansker som det også kalles, og hvordan du kan slå fast om du har det eller ikke.

Les mer

Hvordan få bedre karakterer?

Gutt foran PC (colourbox.com)

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

Les mer

Vil du bli psykolog?

Bli psykolog? (colourbox.com)

Mange drømmer om å bli psykolog og jobbe med mennesker. Men for å komme inn må du jobbe hardt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning