Hopp til hovedinnholdet

Hvordan går jeg frem for å studere medisin i Frankrike?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har noen spørsmål angående medisinstudie i Frankrike: - Det står på Lånekassa at det er mulig å få støtte til lengre språkkurs i Frankrike hvis jeg har planer om å ta høyere utdanning der senere. Må jeg da få plass ved et fransk universitet før jeg søker om støtte til språkkurs eller må jeg bare oppgi at jeg har planer om å studere medisin? Hva om jeg tar språkkurs men for en eller annen grunn ikke studere i Frankrike som planlagt, hva skjer da? Blir støtten omgjort til lån? - Er det mulig å begynne medisin i vårsemesteret (Som f.eks ved Universitet i Oslo)? - Er fransk medisinstudie annerkjent i Norge, eller kommer jeg til å møte problemer med å få godkjent utdanningen om jeg bestemmer meg for å jobbe i Norge? - Hvilke universiteter er best på medisin, og er det noen det er spesielt vanlig for nordmenn å velge ((vet at å studere i Toulouse er et populært valg, noen andre?) - Er det en nettside/forum for norske elever i høyere utdanning i Frankrike dere kunne anbefale?

Besvart 17.12.2018 14:37
 

Svar
Hei jente 18 år,

1. For å få støtte til å ta franskkurs i Frankrike må du gå på språkundervisning på et universitet (eventuelt på en godkjent språkskole). 

Du trenger ikke å ha fått opptak til videre utdanning for å få støtte. Det er nok med en egenerklæring fra deg som viser hvilken utdanning du planlegger etter språkkurset.

Du må bestå språkkurset for å få omgjort 40 % av støtten til stipend. Hvis du bestemmer deg for å ikke begynne på studiet likevel så spiller det ingen rolle med tanke på støtten for språkkurset, så lenge du har bestått språkkurset.

2. I Frankrike har studiene i hovedsak kun oppstart om høsten

3. Medisin er et harmonisert studium i EU, som betyr at hvis man har utdannelsen som kvalifiserer deg til å jobbe som lege i et EU-land, så kan man jobbe som lege i Norge. Dette kan du lese mer om på nettsidene til Helsedirektoratet

4. I følge tall fra Lånekassen er det tre norske studenter som studerer medisin i Frankrike nå. Universitetet i Montpellier har vært populært blant nordmenn, men det finnes også mange andre muligheter forskjellige steder i Frankrike.

5. Ta kontakt med landstyret i ANSA Frankrike hvis du vil komme i kontakt med studenter som studerer i Frankrike nå.

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning