Hopp til hovedinnholdet

Har jeg realfagskompetanse?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Har jeg realfagkompetanse når jeg har matematikk s1/s2, fysikk1, biologi 1/2 og kjemi1? Blir det ikke da fordypning i matte og biologi? Siden istedenfor at jeg tok kjemi 2, byttet jeg det med Historie og filosofi 1 ettersom jeg ikke bestod kjemi 2 i eksamen ;(

Besvart 20.12.2018 07:55
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet! Svaret er både ja og nei. 

For de studiene som krever realfagskompetanse, er det nemlig ikke én universell "fasit"-kompetanse du trenger. Det varierer veldig mellom de ulike utdanningene hvilke fag de krever at du har tatt. Så i ditt tilfelle vil du kvalifisere til opptak på noen studier, men ikke til andre. 

Du kan se en ganske god oversikt over hva de ulike studiene krever i denne artikkelen vi har skrevet. (Scroll ned til "Studier som krever realfag). 

For oss ser det ut til at du vil kvalifisere til f.eks Informatikk og Samfunnsøkonomi, men at du vil trenge å ta matematikk R2 for å flere av de andre utdanningene, og fullføre kjemi 2 for å ta medisinske utdanninger. 

Men du kan lese nøyere på listen og se - og spør oss gjerne igjen :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer

Opptakskrav til høyere utdanning

En matteprøve ligger på bordet sammen med en blyant og en kalkulator

Lurer du på om du trenger noen spesielle fag eller karakterer fra videregående for å komme inn på drømmestudiet? Eller bare lurer du på hva som er lurt å velge? Her får du en liten oversikt som kan hjelpe deg.

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning