Hopp til hovedinnholdet

Hva er neste steg hvis jeg vil bli ambulansearbeider?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hvis jeg vil ta utdanning som yrkessjåfør for godstransport altså 2 år på skole og 2 år i lærling og tar yrkesbrev i godstransport. Hvis jeg også vil ha utdanning som ambulansesjåfør hva er neste steg etter dette da?

Besvart 21.12.2018 13:05
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål! 

Du kan enten utdanne deg til ambulansesjåfør ved å gå helse- og oppvekstfag på videregående eller studere det på høgskolen/universitet. Hovedregelen er at du ikke kan gå to forskjellige videregående løp, så da vil det være akutelt for deg å studere dette på høgskolen/universitet. 

For å kunne ta en høyere utdanning, må du ha generell studiekompetanse. Det kan du gå hvis du velger å gå påbygg etter du har tatt fagbrevet ditt, det er også en rett du har. Det er ett år med teori på skolen. Du kan lese mer om dette i denne artikkelen.

Videre kan du søke deg inn på studiet. Høgskolen i Oslo og Akershus (OsloMet) og Nord Universitet har bachelorstudier i prehospitalt arbeid (paramedic). De som fullfører disse studiene, har hittil også fått autorisasjon som ambulansearbeider. Du kan lese mer om studiene og yrket hvis du klikker deg inn på linkene over. 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Elever sitter ved pulter i klasserom

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb