Hopp til hovedinnholdet

Tips til utdanning som gir mer erfaring som saksbehandler/rådgiver?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har kommet inn på nettstudie «saksbehandling» jeg ønsker å jobbe som saksbehandler/ rådgiver. Har dere noen tips til hva jeg kan studere videre etter det for å få relevant erfaring/kompetanse. Veldig gjerne noe som har nettstudie hvis det er mulig

Besvart 09.01.2019 06:40
 

Svar
Hei

Så flott at du har kommet inn på dette! Det er et godt spørsmål, og ikke så lett å svare på. 

Det kommer nok veldig an på hvor du har tenkt å søke jobb, og hva de ser etter i bakgrunnen/erfaringen din. Og der kan det nok variere veldig. 

Det er jo flott at du har kommet inn på saksbehandling nå - vi vet jo ikke hvor du har kommet inn, eller hvor lenge eller omfattende studiet er. Men det er uansett ingen tvil om at dette vil være fint å ha på CV-en. 

Vi tenker at du bør kontakte aktuelle bedrifter/organisasjoner når du er ferdig med dette kurset/utdanningen, og høre med dem om at det er aktuelt for deg å søke hos dem. Det kan hende at det er det! 

Hvis ikke vet vi at mange større organisasjoner, f.eks steder som NAV, setter pris på om du har fullført en grad på universitetet, altså minst en bachelorgrad. For dem viser det at du har klart å behandle og fremvise kompleks informasjon over lenger tid. 

Men det kan hende at du vil kunne få jobb etter utdanningen du tar nå - det kommer nok veldig an på hvor du vil søke, og det kan være store forskjeller på krav og hva de forskjellige stedene ser etter. 

Vi tenker at du burde lete på stillingannonser og se hva de krever, at du etterhvert kan begynne å enten søke direkte på jobbene, eller kontakte bedriftene og høre hva de tenker om din bakgrunn - og hvis du finner ut at de fleste steder vil at du skal ha enda mer erfaring, så kan du vurdere om du skal studere på et universitet, eller om det fins et relevant nettstudie som gir deg gode muligheter. 

Men det er lurt at du snakker med aktuelle bedrifter først - de kan gi deg en idé om hva som er viktig for dem, og hvilken utdanning eller erfaring som vil hjelpe deg på vei. 

Lykke til, spør oss gjerne igjen :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning