Hopp til hovedinnholdet

Må jeg ha over 6 i snitt?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 15 år som ønsker å komme inn på medisinstudiet. Problemet er karakterene. For å komme inn på medisinstudiene må man jo ha over 6 i snitt, og jeg vet man får ekstrapoeng for realfagene, men problemet er at man må jo nesten ha 6 i ALLE fag i TILLEG til de poengene. Jeg ser ingen sjanse for at jeg kommer til å bli lege hvis dette er kravene:( synes det er utrolig trist fordi karakterene sier ikke alt om egenskapene til mennesker:( er ikke dårlig på skolen, men har ikke de beste karakterene heller, vil si jeg kan gå ud med ca 5 eller rett under 5 i snitt om jeg virkelig gir alt dette siste halvåret på ungdomskolen. Men er det virkelig ingen annen sjanse å bli lege enn over 6 i snitt? Har hørt om å ta utdanningen i utlandet, men det hørres jo helt tullete ut da man er nødt til å lære språket først:( takk for svar på forhånd

Besvart 03.01.2019 12:59
 

Svar
Hei

Det er riktig at du må ha veldig gode karakterer for å komme inn på medisinstudiet i Norge. Du konkurrerer med karakterer fra alle tre årene på VGS. Det er et godt utgangspunkt at du har gode karakterer på ungdomsskolen.

Utdanningen for å bli lege er et seksårig profesjonsstudium i medisin. Fra videregående skole må du ha generell studiekompetanse med fordypning i realfag for å være kvalifisert for å søke. De realfagene du trenger er matematikk R1 (eller S1+S2) og Fysikk 1 og Kjemi 1+2. Disse realfagene tilbys på VG2 og VG3 på utdanningsprogrammet Studiespesialisering. Du bør velge T-matte på vg1.

Vi har dessverre ingen enklere vei å foreslå. Du har også rett i at det er mange som velger å studere medisin i utlandet, på engelskspråklige studier. Du kan lese mer om det på hjemmesiden til ANSA.

Sett deg gjerne høye mål på videregående skole, for å forfølge drømmen din, men det kan være lurt å ha en plan B i tillegg.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drømmer du om å bli lege?

Nærbilde av en lege i legefrakk med stetoskop (Kilde: Colourbox)

Her får du oversikt over hvilke opptakskrav som gjelder og hvordan utdanningen er bygget opp.

Les mer

Fagvalg på studiespesialisering

Gutt sitter på sofakanten og tenker. Virker usikker og irritert.

Lurer du på hva programfag er og hvilke du eventuelt bør velge? Her får du en liten oversikt som kan hjelpe deg.

Les mer

Opptakskrav til høyere utdanning

En matteprøve ligger på bordet sammen med en blyant og en kalkulator

Lurer du på om du trenger noen spesielle fag eller karakterer fra videregående for å komme inn på drømmestudiet? Eller bare lurer du på hva som er lurt å velge? Her får du en liten oversikt som kan hjelpe deg.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning