Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta førerkort med automatgir for å komme inn på Politihøgskolen?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei som snart er ferdig med VGS og akkurat nå vurderer jeg politihøgskolen. Det jeg lurer på er at jeg har startet å øvelseskjøre med automat og derfor ta lappen automat og ikke manuell, men det jeg egentlig lurer på er om Phs krever manuell? På siden dems står det bare at man må ha hatt lappen i ett år, ikke om det kreves manuell eller ei. Så dermed lurer jeg på dette. Andre sier at flere politibiler er automate, mens andre sier at det kreves manuell. Går det fint om jeg tar automat? Problemet er at jeg har øvelseskjøre med automat tidligere, men sliter med clutchen og dermed forteller faren min at det lureste er å ta lappen automat.

Besvart 11.01.2019 11:17
 

Svar
Hei

Det er et godt spørsmål! 

Etter å ha lett litt rundt på sidene til Politihøgskolen, fant vi at de skriver dette som svar på vanlige spørsmål rundt opptaket: 

Godkjennes det med førerkort klasse B for automatgir?
Førerkort klasse B for automatgir er godkjent for å dekke førerkortkravet. Vi gjør oppmerksom på at det vil kunne variere om politiet kjører bil med automat- eller manuelt gir. Det anbefales derfor å kjøre opp med manuelt gir.

Så med andre ord ser det ut til at det er godkjent, men at det likevel anbefales å kjøre opp med vanlig manuelt gir, ettersom det vil kunne variere fra politibil til politibil. 

Hvis du vil være helt trygg, anbefaler vi deg å kontakte PHS selv og høre med dem om de kan gi litt mer presis informasjon. Selv om det da altså står at det vil godkjennes med automatgir - men at det anbefales med manuelt gir. 

Så snakk med dem hvis du trenger - og lykke til :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du gjennom for å få førerkort for bil

Frontspeil i bil (colourbox.com)

Alle som skal ta lappen, må gjennom fire trinn som skal bidra til å bringe deg fram mot førerprøven. Les mer om hvordan du får førerkort for bil her.

Les mer

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning