Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bli psykolog?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg vurderer å bli psykolog og slik jeg forstår det kan man enten da søke seg direkte inn på det 6-årige profesjonsstudiet med snittet fra vgs, eller så kan man søke seg inn på årsstudiet og gå videre til profesjonstudiet etter det, i dette tilfellet vil ikke karakterene fra vgs ha noe å si etter at du har gjort det ferdig med årsstudiet? Er dette riktig? Fordi jeg tror ikke snittet mitt fra vgs kommer til å være så veldig høyt, forhåpentligvis rundt 4,8. Men har jeg fortsatt mulighet til å bli psykolog da? Hvis jeg først søker meg inn på årsstudiet også videre til profesjon? Hvilke skoler er det som tilbyr årstudiet + profesjon? Takk for svar!

Besvart 11.01.2019 16:42
 

Svar
Hei

 

Det er kun Universitetet i Tromsø som har opptak til profesjonsstudiet i psykologi på grunnlag av karakterene fra årsstudiet. Du må da først ta et årsstudium, og så kan du starte på en 5-årig profesjonsutdanning.

De andre lærestedene som tilbyr profesjonsstudier i psykologi er Universitetet i Bergen, Universitetet i Oslo og NTNU, men her er det opptak på grunnlag av karakterene fra videregående. Her er det første året en del av profesjonsutdanningen, så du starter direkte på et 6-årig løp.

Når du skal søke om opptak kan du søke både på årsstudium og på profesjonsutdanninger. Så lenge alle studiene står på søknaden din, kan du tenke deg om helt frem til 1. juli før du velger hva du aller helst vil ha som førstevalget ditt.

 

 

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Poeng utdanning

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Samordna opptak - slik søker du studieplass

Samordna opptak

Samordna opptak hjelper deg å sende en samlet søknad til opptak ved universiteter og høgskoler. De har oversikt over viktige frister og dokumentasjon du må sende inn for å søke studieplass.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning