Hopp til hovedinnholdet

Får jeg vitnemål når jeg er ferdig med påbygg?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg har fullført vg1 yrkesfag og fullfører vg2 yrkesfag til sommeren. Jeg skal gå vg3 påbygg neste år men lurer på om jeg får vitnemål etter vg2 eller vg3 da? På vg2 YF og vg3 påbygg har man jo faget norsk. Om det da er sånn at jeg får vitnemål etter vg2 og kompetansebevis etter vg3, hvilken av norsk-karakterenene er da tellende når jeg skal søke videre utdanning?

Besvart 11.01.2019 16:45
 

Svar
Hei


Du får vitnemål etter at du er ferdig med påbygg. I norsk videregående skole må du ha fullført og bestått både vg1, vg2 og vg3 for å få et vitnemål. Og det er norskkarakterene fra påbygget som gjelder. Norskkarakterene fra vg2 blir ikke stående på vitnemålet.

 

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Poeng utdanning

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Elever sitter ved pulter i klasserom

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning