Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg begynne på studiespesialisering selv om jeg vil jobbe alene?

Annet 15 år
 

Spørsmål

Jeg har 3 spørsmål: 1)På vilbli.no sto det at en må ville/kunne jobbe i lag med andre dersom en skal på studiespesialisering. Jeg liker ikke å jobbe med andre og klarer ikke å lære bra då heller. Kan jeg ikke velge studiespes dersom jeg ikke liker å jobbe i lag med andre? 2) er det mulig å studere fram til en nærmer seg pensjonering, eller må en få jobb? Jeg har lyst å bare sitte i et klasserom (?) Og lære om ting og finne mye fakta om ting som intereserer meg mest. Er det mulig? Dersom det ikke er fult mulig, går det då ann å jobbe i for.eks. barnehage noen dager i uken? 3) jeg har autisme (high-functioning) så jeg lurte på om det finnes noen videregående skoler i bergen (nærheten av osterøy) som kanskje kunne egne seg bedre med en med autisme.

Besvart 12.01.2019 18:02
 

Svar
Hei

1) Jo, du kan begynne på studiespesialisering likevel. Samfunnet trenger mennesker som kan jobbe i lag, men også mennesker som kan jobbe godt alene. Begynn på studiespesialisering hvis det er det du tror passer best for deg.
2) Du kan ikke studere hele livet, før eller senere må du begynne å jobbe. Det å studere deltid og jobbe deltid er noe som er mulig og som mange gjør.
3) Dette spørsmålet skal du spørre rådgiveren på skolen din om. Han/hun kan hjelpe deg med å finne ut av dette.

Hilsen rådgiver ungdomsskole,  ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole