Hopp til hovedinnholdet

Skjedd en feil, eksamen ble ikke godkjent

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. I fjor strøk jeg på muntlig eksamen i matematikk S2. Jeg møtte opp igjen på skolen på høsten og snakket med noen fra ledelsen på skolen. Jeg hadde fått et ark sammen med kompetansebeviset som jeg skulle levere for å melde meg opp på nytt. Dette arket gikk jeg gjennom med sammen med flere på skolen. Jeg ble satt opp på ny eksamen, en skriftlig eksamen og bestod denne. Men nå sier de at det ikke er «godkjent» fordi jeg tok den skriftlig. Hvordan er dette mulig. Jeg har jo bestått en eksamen i faget nå og nå sier de at det ikke gjelder!? Jeg har bestått 3 eksamener..

Besvart 14.01.2019 15:22
 

Svar
Hei

Dette hørtes jo rart ut, og det høres ut som at det har skjedd en misforståelse eller feil. 

Vi kan ikke hjelpe så konkret, for vi kjenner ikke alle detaljene i situasjonen, og er heller ikke eksperter på akkurat dette. 

Her tenker vi at du må forsøke å ha en god dialog med skolen din. Hva sier de om dette nå? Er de enige at det har skjedd en feil? Sier de at du må ha muntlig eksamen og ikke skriftlig? Vil de la deg ta eksamen en gang til eller ikke, og er det mulig for at den skriftlige eksamen du tok vil kunne telle? Dette er spørsmål som det er lurt at du snakker så godt som mulig med skolen om. 

For spørsmål om dine rettigheter, hjelp til regelverk og andre ting, så anbefaler vi at du kontakter Elev- og lærlingombudet, og gjerne Elevorganisasjonen også. De kan hjelpe deg med hva som er dine rettigheter og muligheter videre - og vi anbefaler at du kontakter dem og hører hva de har å si. I tillegg til at du forsøker å ha en god dialog med skolen din om hva som har skjedd i denne situasjonen, og hva dere kan gjøre videre. 

Dette hørtes kjedelig - men vi ønsker deg lykke til og håper at det løser seg! Bare spør oss igjen. 

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Mann holder opp skilt med

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående opplæring får de rettighetene du har krav på. Her har vi samlet flere spørsmål og svar slik at du får en bedre oversikt over dine rettigheter.

Les mer

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Stryk på eksamen - hva kan du gjøre?

Trist jente (colourbox.com)

Fikk sommerferien en dårlig start da du så karakteren fra eksamen? Klaget du på karakteren uten å få medhold? Dette er dine rettigheter og muligheter.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning