Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye språkpoeng får jeg?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har et spørsmål angående språkpoeng fra vgs. Jeg har fransk som fremmedspråk (VG2). I tillegg har jeg tenkt å ta privatisteksamen i morsmålet mitt på nivå 3, som vanligvis gir 1 språkpoeng. Men får jeg mer enn 1 språkpoeng fordi jeg har fransk fra før? Takk for svar på forhånd:)

Besvart 11.01.2019 10:44
 

Svar
Hei

Så flott at du vil ta eksamen i morsmålet ditt!

Fremmedspråk er et obligatorisk fellesfag på studieforberedende utdanningsprogram, de fleste avslutter det på vg2.

Man for ikke språkpoeng for det obligatoriske fellesfaget, bare hvis man tar fremmedspråk som programfag i tillegg. Du får altså ikke språkpoeng for fransken, men du får ett språkpoeng for morsmålet ditt, hvis du tar eksamen i fremmedspråk som programfag nivå III.

Som privatist i fremmedspråk må du opp til både skriftlig og muntlig eksamen. Snakk gjerne med vitnemålsansvarlig før du melder deg opp, så du er sikker på at du bruker riktig fagkode.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer

Språkvalg på ungdomsskolen

koffert med flagg (colourbox.com)

På ungdomsskolen kan du velge mellom fremmedspråk, norsk/samisk fordypning eller engelsk fordypning. Her finner du informasjon om alternativene, og hvilke konsekvenser valget gir senere.

Les mer

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Poeng utdanning

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning