Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om å studere barnevern i Østfold

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har bare et halvt år igjen av videregående, og er ikke helt sikkert på hva jeg ønsker å utdanne meg som. Jeg har utrolig lyst til å jobbe med noe innenfor barnevern, eller Uniped. Snittet mitt er ikke så veldig høyt, så jeg er redd jeg ikke kommer inn. Har et snitt på rundt 3,4, og barnevernspedagog for eksempel er vel snittet på 4 rundt om i Østfold? (jeg bor i Østfold, og vil ikke flytte veldig langt for å studere. Spørsmålet mitt da, er hva kan man jobbe med innenfor barnevern? Hva slags utdannelse må jeg ha for å kunne jobbe i Uniped? :) Takk for svar på forhånd

Besvart 18.01.2019 13:49
 

Svar
Hei

Spennende planer du har :) 

Du har kanskje lest om yrket barnevern her på utdanning.no, og sett denne oversikten over barnevernsstudier i Norge. 

Det ser riktig ut at det var rundt 4 i snitt for å komme inn på Høgskolen i Østfold ved forrige opptak. Nå vet man jo ikke hva det vil bli i senere opptak, eller akkurat hvilken poengsum du vil ende opp med. Kanskje har du muligheten til å komme inn der! 

Skulle du ikke kommet inn, ville du hatt muligheten til å søke en av de andre utdanningene i Norge med lavere snitt (som du sier at du ikke vil), eventuelt er det også mulig å bruke et år på å ta opp og forbedre fag som privatist, hvis du er motivert for det. 

Men her er du jo ikke så langt unna å kunne komme inn (det blir helt avhengig av opptaket neste år), så det virker som god grunn til å forsøke å gjøre det så godt du kan på fag og eksamener det siste halvåret ditt! 

Men du har andre muligheter også

Det fins mange beslektede utdanninger til barnevern, som vil kunne gi deg en lignende type jobb. 

Hvis du leser om yrket miljøterapeut her på utdanning.no, vil du se at det er en rekke bachelorgrader som kan lede til en jobb som miljøterapeut. Både bachelorgrader i barnevern, sosionom og vernepleier, for å nevne noen. Så her bør du lese litt og se etter relevante utdanninger du kan søke på i tillegg til barnevern :)

Miljøterapeut er et flott yrke, som kan jobbe mange steder, og særlig steder hvor det er barn, unge eller andre som trenger omsorg og støtte. 

Uniped som du nevner, har flere ansatte som er miljøterapeuter. På nettsidene deres står det at disse har utdanning i barnevern eller som sosionom. 

I tillegg kan det være mulig å få jobb som miljøarbeider, ikke miljøterapeut. For å bli miljøterapeut, må du ha en tre år lang utdanning. Men miljøarbeider kan det være mulig å bli uten å ha utdanning. Hvis du vil jobbe med dette i mange år, så vil det kunne anbefales å få utdanning - det vil hjelpe på både arbeidsoppgaver og lønn. Men det er mulig å for eksempel bli miljøarbeider mens du studerer, eller eventuelt tar opp fag, eller gjør andre ting. 

Vi foreslår at du kontakter Uniped og spør dem litt om ulike utdanninger som er spennende for dem. Det ser ut som en flott arbeidsplass, og hvis du sier at du har lyst til å komme å jobbe et sted som dem, og ber om hjelp til hva som er spennende bakgrunner og utdanninger for å få jobb hos dem, så svarer de helt sikkert :)

Det er mange måter å kunne jobbe med barn, unge eller andre som trenger det, og dette er veldig flotte yrker. Det virker som du er nære å kunne komme inn på et av disse studiene, og at det er motivasjon for å gjøre det så bra du kan i innspurten nå. På sikt har du alltid mulighet til å forbedre karakterer for å komme inn, og du har også muligheten til å jobbe med lignende ting som miljøarbeider uten utdanning også. 

Vi tenker at du burde snakke med rådgiver på skolen din for noen tips, og kontakte studiekonsulenter ved aktuelle læresteder, og gjerne Uniped også, når du får tid. 

Lykke til - spør oss gjerne igjen :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning