Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bytte til studiespesialisering i Vg2?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Viktig at det blir svart på fort, rådgiver på skolen er ikke til nytte. Jeg går musikk, dans og drama på vg1 men jeg vil bytte over på studiespesialisering og har prøvd å få bytte over. Rådgiver sa att pga fulle klasser må jeg søke over selv på vigo til andre året og håpe på plass. Men på vigo får jeg ikke opp valgmuligheten til å velge vanlig studiespesialisering bare IB. eg vet ikke hva jeg skal gjøre fordi jeg vil ikke starte om igjen i første siden 03 erene er litt klikk og jeg vil gå med vennene mine, men jeg orker ikke dans mere, og holder ikke ut i et år til. Er det en måte å få byttet over på?

Besvart 18.01.2019 15:00
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt, skjønner hvis du er litt stresset rundt dette. 

Vi kan nok ikke hjelpe deg helt konkret, og det virker som du har gjort mye riktig allerede, som har gått til rådgiver. Du skriver at rådgiver ikke var så mye til hjelp - men har du fortalt rådgiver at du ikke kunne velge riktig i vigo.no?

Et alternativ for deg, er å kontakte Inntakskontoret i fylket ditt. De kan nok hjelpe deg og veilede deg med hva som er mulig, så det anbefaler vi. 

Ellers er det rådgiver på skolen din, og Inntakskontoret, som er de rette å snakke med om dette, og hvor du får veiledning på akkurat hva som er mulig og hva du må gjøre. Så selv om du ikke følte at det var så godt møte med rådgiver, anbefaler vi deg å forsøke en gang til. I tillegg til å ringe til Inntakskontoret. 

Det er riktig at det kan være vanskelig å bytte sent i skoleåret, fordi studieplassene er fylt opp. Om du får muligheten til å begynne i Vg2, må avtales med rådgiver og Inntakskontoret. Du er ikke garantert dette, men det hender at det går fint hvis du f.eks avtaler å ta de fagene du mangler som privatist eller lignende. 

Dette er uansett noe som må avtales godt med skole og Inntakskontor, det er kun de som kan hjelpe deg med dette :)

Vi ønsker deg lykke til, og håper du får bedre følelse av neste møte med rådgiver eller Inntakskontor! Bare spør oss igjen :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Kan jeg bytte utdanningsprogram på videregående?

Jente tenker seg om (colourbox.com)

Har du valgt feil linje på videregående? Fortvil ikke. Det kan være mulig å bytte, selv om skoleåret har begynt.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning