Hopp til hovedinnholdet

Er det presentasjoner på dataingeniør på universitetet?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Jeg har unngått nesten alle presentasjoner på skolen, og lurer på om det pleier å være presentasjoner på universitetet hvis man velger retningen for dataingeniør? Min drømmesituasjon er å kunne komme dit, sitte blant mange andre og ikke bli utpekt på noen måte.

Besvart 23.01.2019 11:31
 

Svar
Hei

Du er nok ikke alene om å ikke trives med presentasjoner! 

Generelt sett er det mindre presentasjoner på universitetet enn på videregående. På ulike fag på høgskolen kan det være læreformer som presentasjoner, mens det tradisjonelt på universitetet er mye færre. Mange har gått gjennom en hel utdanning uten å holde presentasjon for de andre. 

Det kan likevel komme litt an på hvilket fag og hvilket lærested. Uten at vi vet det helt konkret, så tror vi det ikke er så mye presentasjoner som læreform som dataingeniør. 

Nå fins det en del forskjellige utdanninger som dataingeniør, og du kan gjerne gå inn på nettsidene til de du syns er spennende eller relevante. Der står det ofte om undervisningsopplegget og formen på utdanningen - og det vil også være kontaktinformasjon til en studiekonsulent. Vil du være helt sikker, så kan du sende mail eller ringe studiekonsulenten på et lærested du er interessert i. 

Men vi tror generelt at du ikke skal bekymre deg for mye for at det vil være mye presentasjoner, og at det du ønsker med mange studenter og mer "anonymitet" generelt er mye lettere å få til på universitetet. 

Snakk gjerne med studiekonsulent - og tror ikke du trenger å bekymre deg for mye :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nervøs før framføringer eller presentasjoner?

Framføring i klasserom (colourbox.com)

Skal du presentere prosjektet ditt foran klassen? Eller er du trukket ut til muntlig eksamen og gruer deg veldig? Slik takler du nervene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning