Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg oversette karakterer til amerikansk GPA?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

På denne karakterkalkulatoren (https://www.scholaro.com/gpa-calculator/Norway) får jeg inntrykket av at både karakterene 5 og 6 tilsvarer en A fra amerikansk High School. På norsk VGS fikk jeg karakteren 5 eller 6 i alle fag og eksamener. Betyr dette at jeg med trygghet kan si at mitt karaktersnitt på 5.6 tilsvarer en uvektet GPA på 4.0? Og ytterligere, finnes det noen rimelig måte å oversette mine 3 realfags/språkpoeng til noe som lar meg regne ut min vektede GPA?

Besvart 24.01.2019 23:08
 

Svar
Hei gutt 19 år,

Det er dessverre ingen helt offisiell oversettelse av norske karakterer til amerikanske. Slike kalkulatorer kan gi deg en pekepinn, men forskjellige læresteder i USA vil kunne vurdere karakterene dine forskjellig. Det spørs på hvilke retningslinjer de har for å vurdere søkere fra Norge. Dette varierer fra lærested til lærested.

Ofte vil de ikke forsøke å regne om karakterene dine til amerikanske, men se på hvor bra karakterene dine er i forhold til det norske systemet. 

Tilleggspoeng som realfagspoeng og språkpoeng teller ikke utenfor Norge og regnes ikke med i søknader til læresteder i utlandet.

Amerikanske læresteder kan likevel vektlegge om man har tatt avanserte fag som er relevante for studiet man søker på. For eksempel hvis man søker på studier hvor matematikk er relevant kan det være et pluss å ha tatt R2.

Lykke til!

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning