Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg konkurrere i Kvote for nordnorske søkere?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Har bodd i Nord-Troms 16 år av livet mitt, men har ikke lengre folkeregistrert addresse der, kan jeg likevel søke med inn under Nord-Tromsø og Finnmarks-kvoten? (Ikke nordnorsk kvoten, den vet jeg)

Besvart 01.02.2019 11:07
 

Svar
Hei

 

Gjennom Samordna opptak er det en kvote som heter Kvote for nordnorske søkere. Kvoten gjelder søkere med nordnorsk tilknytning som søker seg inn på noen studier ved UiT Norges Arktiske Universitet. 

Det er kun medisinstudiet som innunder kvoten for søkere med nordnorsk tilknytning, har egne reserverte plasser for søkere fra Nord-Troms og Finnmark.

Du kan konkurrere i Kvote for nordnorske søkere så lenge du kan dokumentere med en bostedattest at du har bodd i Nord-Norge og/eller Nord-Troms og Finnmark de siste ti årene, og at du fortsatt bor i landsdelen.

Hvis du ikke har bodd i Nord-Norge de 10 siste årene, kan du likevel konkurrere i kvoten dersom du kan dokumentere minst tre av punktene du kan lese om her

 

 

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Samordna opptak - slik søker du studieplass

Samordna opptak

Samordna opptak hjelper deg å sende en samlet søknad til opptak ved universiteter og høgskoler. De har oversikt over viktige frister og dokumentasjon du må sende inn for å søke studieplass.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning