Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få tilleggspoeng for høyere utdanning?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei jeg har to spørsmål. 1. Dersom jeg har strøket på eksamen på påbyggingsåret, men skal ta det opp igjen til våren, går jeg fortsatt innenfor førstegangsvitnemål eller får jeg ordinært vitnemål? (Fikk bare kompetansebevis etter skoleslutt) 2. Jeg lurer på om jeg kan starte på en bachelor i vernepleie for så å slutte etter 1 fullført år, for å få de 60 studiepoengene (2 tilleggspoeng på søknad) til å komme inn på det studiet jeg egentlig vil komme inn på? Håper på svar snart! Takk.

Besvart 11.02.2019 15:54
 

Svar
Hei


Dersom du strøk på eksamen under påbyggingsåret, konkurrerer du ikke i kvote for førstegangsvitnemål, men i ordinær kvote.

Du kan få inntil 2 tilleggspoeng for høyere utdanning. Dersom du dokumenterer at du har fullført og bestått 60 studiepoeng eller mer, kan du få 2 tilleggspoeng. Dersom du dokumenterer at du har fullført og bestått mellom 30 og 59 studiepoeng, kan du få 1 tilleggspoeng. Du kan dermed slutte på et studieprogram og når du skal søke på nye studieprogram gjennom Samordna opptak kan tidligere høyere utdanning gi tilleggspoeng.

Her kan du lese om poengberegning.

 

 

 

 

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning