Hopp til hovedinnholdet

Hvilke fag må jeg ta for å bli brannkonstabel?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 17år og går på studiespesialiserende. Jeg ønsker å bli brannman, men lurer på hvilke realfag man må/burde velge andre året.

Besvart 11.02.2019 09:27
 

Svar
Hei

Så spennende at du vil bli brannkonstabel ("brannmann")!

Norges brannskole er ansvarlig for utdanningen av norske brannkonstabler. Yrkesutdanningen består av internopplæring for brannkonstabler, et nettbasert kurs i brannvern og grunnkurs ved Norges brannskole.

Se Norges brannskole for nærmere informasjon

Opptakskrav
For å bli tatt opp til grunnkurs må du ha gjennomført internopplæring i brannvesenet. Kravene for å bli tatt opp til internopplæring varierer fra brannvesen til brannvesen. Normalt kreves gjennomført videregående opplæring, i tillegg kommer forskjellige krav til fysisk og psykisk helse.

Slik jeg forstår det spiller det ikke så stor rolle hvilken linje du går på  videregående, men det kan være lurt å sjekke hva de  de ulike kravene til fysisk og psykisk helse er. Det kan du lese mer om på nettsidene til Norges brannskole. 

Så med andre ord tror vi ikke hvilke fag du velger fremover vil ha så stor påvirkning på dine muligheter for å bli brannkonstabel. Hvis du vil kan du likevel kontakte din lokale brannstasjon og høre med dem om de har noen tips til deg som har lyst til å bli brannkonstabel - f.eks tips til erfaringer eller annet du kan skaffe deg før du eventuelt søker. 

Lykke til :)

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning