Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om å bli medialærer

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Hvordan skal jeg gå fram hvis jeg ønsker å jobbe som lærer i programfag? Jeg har lyst å bli lærer på videregående i utdanningsprogrammet medier og kommunikasjon i fag som mediekommuniksjon, mediedesign, fotografi, grafisk design eller videoproduksjon. I en lektorutdanning må man utdype seg i to fag, og man kan vel ikke velge programfag. Må jeg ta en slik utdanning og i tillegg en utdanning i programfaget jeg vil undervise i? Ville det vært nok med noen års arbeidserfaring som f.eks fotograf?

Besvart 12.02.2019 17:45
 

Svar
Hei

Det er gode spørsmål du har, og vi kan bare svare delvis på dem. For mer presis informasjon anbefaler vi at du kontakter studiekonsulent ved et av lærestedene som tilbyr lærerutdanning og spør dem! De kan svare enda bedre enn oss. 

Det er ikke nødvendigvis bare lett å bli ren medielærer for tiden, for det kan nok være vanskelig å få jobb. Du kan lese denne artikkelen om det.  Der står det at det vanligste er å ha et annet undervisningsfag i tillegg til mediefag.

Så din plan om å ta en lektorutdanning er nok ikke så dum. Da får du god kompetanse og erfaring som gjør at du stiller sterkt, også for å bli medialærer. 

Men for å bli medialærer, trenger du undervisningskompetanse i mediefag. Det får du ved å studere 60 studiepoeng i mediefag på universitet eller høgskole. Dette kan du gjøre etter lektorutdanningen din, eller forsøke å gjøre underveis i medieutdanningen din. 

Det kan imidlertid variere hva de ulike skolene ser etter i en medielærer. Du må nok ha undervisningskompetanse, og vi tror også at de fleste skoler ser etter en med lærerutdanning. Men også hvis du har utdanning innen journalistikk eller mediefag, kombinert med f.eks praktisk-pedagogisk utdanning, tror vi det er fine muligheter. 

Men som sagt er det litt vanskelig for oss å svare godt på det - og vi anbefaler at du kontakter et lærested som tilbyr lærerutdanning og spør kontaktperson der. Du kan også søke etter stillingsannonser som medielærer, og se hva de ulike skolene skriver at de ser etter :)

Lykke til!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Vil du bli lærer?

Lære foran en klasse (colourbox.com)

Det vil alltid være behov for engasjerte og gode lærere. Lærere kan jobbe i både barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, voksenopplæringen, samt andre steder i samfunnet der det undervises eller drives opplæring.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning