Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg skrive under med mammas navn ?

Jente 17 år
 

Spørsmål

eg var borte en mattetime da vi hadde prøve, og sidan vi berre har 2 prøver dette halvåret sa mattelæraren min at eg får med varsel heim som mora mi må skrive under på. Problemet er at mamma veit ikkje at eg var borte då...Eg var borte fra timane fordi eg fekk angstanfall, og klarte ikkje å møte opp, men mamma tek ikkje det seriøst. Ho bryr seg ikkje om at eg slit psykisk, og meiner eg må gjere betre. Ho kjem og til å bli sur på meg. Kan eg skrive navnet hennar sjølv eller må ho skrive under på varselen?

Besvart 10.02.2019 14:50
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at det er leit å føle at din mor ikke forstår deg. 
Selv om hun hadde forstått deg, tenker jeg det er viktig at hun "pusher" deg, slik at du ikke mister fagene på skolen. Når en har angst er det også viktig å forsøke å unngå ulike ting, selv om det koster en del. 

Når det gjelder underskriften, så er det forbudt å skrive under med en annens signatur. Jeg tenker at din mor sannsynligvis vil få vite det uansett, før eller siden. 
Jeg vil anbefale deg å snakke med henne. Fortell hvordan du har det, hva som skjedde og at du føler at hun ikke forstår deg. 
Selv om hun har en annen oppfatning av ting, tror jeg det er lurt å snakke sammen.

Jeg vet ikke om du får hjelp for angsten ? Hvis ikke, vil jeg anbefale deg å søke hjelp. Du kan snakke med helsesykepleier på skolen, evt fastlegen for henvising til psykolog. Det finnes god hjelp å få, for å få det bedre. 

Jeg svarte på mer enn du spurte om, håper det er greit. 

Lykke til videre !

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning