Hopp til hovedinnholdet

Må jeg gå årsstudium før jeg kan begynne på psykologi?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er litt forvirret. Alt jeg vil er å komme inn på profesjonsstudiet i psykologi, og for å komme inn der må man gå et årsstudium først. Det står mange steder at det minst 54 studiepoeng for å komme inn men hvis man går inn på poenggrenser og ser hvilke poeng folk kom inn med på de forskjellige psykologi årsstudiumene rundt i landet er det 46 eller 50 eller 43 og til og med 40 på en skole som koster litt ekstra. Jeg lurer på om dette er riktig og om man faktisk kommer inn på årsstudiet hvis med slike poengsummer? Jeg lurer også på om det går an å gå på et årsstudiet på et universitet og deretter gå på et annet når man tar profesjonsstudiet?

Besvart 09.02.2019 13:05
 

Svar
Hei! Tusen takk for ditt spørsmål. 

Å ha årsstudium er ikke et krav for å komme inn på profesjonstudiet i psykologi. 

Opptakskravene til profesjonsstudiet i psykologi er generell studiekompetanse, i tillegg til at du må ha høyt nok snitt (som du også nevner). 

samordna opptak finner man oversikt over opptakskravene og tidligere poenggrenser. Der står det følgende på alle profesjonstudier i psykologi: "Studiet har ingen spesielle opptakskrav utover generell studiekompetanse (GENS)."

Snittet for å komme inn på psykologi er høyt, fordi det er så mange som ønsker å starte på det studiet.

Slik jeg forstår det lurer du også på om du kan gå et annet årsstudium, før du søker deg inn på profesjon. Det kan du. Dette kan du få tilleggspoeng for.

Jeg vil også minne om at du søker med førstegangsvitnemål frem til du er 21 år. Det er ofte lavere poenggrenser for de som søker med førstegangsvitnemål. 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer

Vil du bli psykolog?

Bli psykolog? (colourbox.com)

Mange drømmer om å bli psykolog og jobbe med mennesker. Men for å komme inn må du jobbe hardt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning