Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få generell studiekompetanse uten å ha fremmedspråk?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har lyst til å bli politi eller noe lignende, er det noen mulighet for å få generell studiekompetanse uten fremmedspråk? (hadde ikke fremmedspråk på ungdomsskolen)

Besvart 13.02.2019 09:17
 

Svar
Hei

Så flott at du har tenkt på hva du vil bli!

Nei, du er ikke nødt til å ha fremmedspråk, men da må du velge et av de yrkesfaglige utdanningsprogrammene. På alle studieforberedende utdanningsprogram er du nødt til å ha fremmedspråk.

Du må ha generell studiekompetanse fra videregående skole å kunne søke Politihøgskolen (PHS) for å bli politibetjent. Du trenger ikke ta noen spesielle fag, og du kan få studiekompetanse på alle yrkesfaglige utdanningsprogram ved å gå påbygging enten på vg3 eller ved å ta vg4 etter yrkeskompetanse.

Politiutdanningen har blitt populær, så det krever gode karakterer å komme inn. Derfor er det lurt å velge noe du er interessert i, da er det lettere å oppnå gode resultater.

I tillegg til studiekompetanse og poenggrense har PHS også andre opptakskrav, du kan lese mer om opptakskravene til PHS ved å følge linken. Man skal blant annet gjennom fysiske opptaksprøver og en egnethetstest. Årsaken er at utdanningen og yrket krever en viss modenhet, så det er bare en fordel med et fagbrev eller yrkeserfaring før du søker. 

Lykke til med valgene dine!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Elever sitter ved pulter i klasserom

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

Les mer

Hva er yrkeskompetanse?

Gutter på metallsløyd (colourox.com)

Å ha yrkeskompetanse vil si at du er utdannet til å utøve et yrke. Hvis du velger et av de 8 yrkesfaglige utdanningsprogrammene, kan du ta en hel utdanning allerede mens du går på videregående.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning