Hopp til hovedinnholdet

Hva bør jeg ta på VGS hvis jeg vil studere datavitenskap?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg ønsker å få batchlor i datavitenskap så jeg kan bli Software engineer for Apple. (De som programmerer operativsystemer som IOS, MacOS, WatchOS osv.) hvilke linjer er optimale å gå på VGS og eventuelt universitet for å få batchlor i datavitenskap?

Besvart 16.02.2019 10:32
 

Svar
Hei

Så spennende at du tenker på dette og er motivert for dette! 

Dette er et utrolig viktig felt, som er i spennende endring. Siden utviklingen går så fort, kan det godt hende at det har kommet nye utdanninger enn det er nå når du er ferdig på videregående. Så det blir spennende å følge med :) 

Vi vil si at det vil være en fordel for deg å søke studiespesialisering med realfag på videregående skole. Dette er fordi flere av de høyere utdanningene innen datavitenskap krever at du har tatt ulike realfag på skolen, og det er kun på studiespesialisering med realfag at du er sikret og garantert å få tatt disse fagene. Så det er et godt tips. 

Du kan fint ta en annen linje på videregående også, men det vil være veldig lurt å få generell studiekompetanse, som du trenger for å ta høyere utdanning. Og hvis du skulle velge noe annet enn studiespesialisering med realfag, kan det hende du må forsøke å få tatt de andre realfagene du trenger, enten gjennom skolen eller som privatist, dersom du er interessert i en høyere utdanning som krever det. 

Det er vanskelig for oss å anbefale en høyere utdanning, for det fins så mange gode, og det kan komme enda flere når du er ferdig på videregående. Men du kan titte på denne oversikten over høyere utdanninger på utdanning.no. Der står det mange spennende forslag som du kan trykke deg inn på. 

Vi tenker at du har god tid på å bestemme deg for hvilken høyere utdanning, og at det kan være lurt å følge litt med i fremtiden. For hva du bør ta på videregående, så er studiespesialisering med realfag det mest "optimale", fordi du da er garantert å få tatt de realfagene du trenger for noen av disse utdanningene. Ellers er det viktigste at du får generell studiekompetanse :)

Lykke til, dette er spennende planer! Og snakk gjerne med lærer eller rådgiver på skolen din også, for å få tips :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Opptakskrav til høyere utdanning

En matteprøve ligger på bordet sammen med en blyant og en kalkulator

Lurer du på om du trenger noen spesielle fag eller karakterer fra videregående for å komme inn på drømmestudiet? Eller bare lurer du på hva som er lurt å velge? Her får du en liten oversikt som kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning