Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bytte skole i VG3?

Jente 18 år
 

Spørsmål

hei, jeg går i VG3 siste halvår. jeg må ta opp fag fra VG2, og jeg har IV i de fleste fagene. så skolen har rådet meg om å ta året om igjen. jeg sa ja til det, men jeg vil helst ikke gå i samme skole. kan jeg bytte skole?

Besvart 27.02.2019 02:57
 

Svar
Hei

Det kan godt hende at er mulig, men vi kan ikke svare på det dessverre, for når det gjelder valg av skole er det forskjellige regler fra fylke til fylke. Du kan se om du finner reglene for skolevalg ved å velge ditt hjemfylke på vilbli.no.

Men her tenker vi at du får et klart og fint svar hvis du spør rådgiveren på skolen din om dette! Da kan du også få forklart hvordan du går frem. Så snakk med rådgiver eller en annen i administrasjonen på skolen din, så får du sikkert svar! 

Lykke til :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Jente og skole

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning