Hopp til hovedinnholdet

Studere i New Zealand

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Etter vgs har jeg lyst til å oppleve et minneverdig år før jeg begynner på en bachelor/master. Helt siden 5. klasse har jeg hatt lyst til å dra til New Zealand, og har derfor tenkt over et eventuelt studie der. Er det mulig å ta et årsstudie i NZ uten at det er en del av en lenger utdanning i Norge, og allikevel på støtte fra lånekassen? Jeg har sett på studier om friluftsliv, rett og slett fordi jeg liker å være ute og har lyst til å gjøre noe annerledes et år (for ikke å snakke om å bli bedre i engelsk). Per dags dato går jeg realfag, med kjemi, biologi, fysikk og realfagsmatte. Friluftsliv er sannsynligvis ikke noe jeg kommer til å utdanne meg videre i. Problemstillingen er at jeg ikke tør å dra om jeg bruker opp alle pengene mine på det året.

Besvart 14.03.2019 23:11
 

Svar
Hei jente 18 år,

Du kan få støtte fra Lånekassen til alle utdanninger som er på nivå med bachelor og mastergrader. Det finnes dessverre ikke så mange årsstudium i utlandet, så det man gjerne gjør er å studere et år på en bachelor og deretter droppe ut etter første året. 

Det finnes også flere norske agenter som samarbeider med universiteter rundt i verden, som organiserer semester- og årsstudium. Dette kalles ofte for "study abroad" Da står du litt friere enn om du skal gå på en bachelor, og kan ofte velge fag mer fritt. I tillegg er søknadsprosessen gjerne litt mindre omfattende. Du kan få støtte av Lånekassen til dette også.

Du finner en oversikt over alle agenter som er etisk godkjent av ANSA her: ANSA-godkjente agenter

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 steg til utdanning i utlandet

10 steg til utdanning i utlandet

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer

Slik får du mest ut av ditt utvekslingsopphold!

Karlsruhe (FOTO: Jochen Mattern)

Sindre Lindheim-Minde er Erasmus-student i Tyskland. Til daglig studerer han bygg- og miljøteknikk ved NTNU i Trondheim. Dette semesteret utveksler han til anerkjente Karlsruher Institut für Technologie, bedre kjent som KIT.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning