Hopp til hovedinnholdet

Vil hjelpe mennesker i utlandet

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg kunne tenkt meg å jobbe med å reise verden og hjelpe mennesker. Men vet ikke helt hva slags yrke jeg kan gjøre dette i. Kan du hjelpe meg?

Besvart 15.03.2019 14:09
 

Svar
Hei. Så fint du ønsker å hjelpe mennesker. :-)

Det finnes mange, mange organisasjoner over hele verden som hjelper mennesker i utlandet. Hjelpeorganisasjoner som Røde Kors, Flyktningehjelpen, UNICEF - og mange, mange fler. 

Disse organisasjonene trenger mye forskjellig ulik hjelp. Kanskje bistandsarbeider i en organisasjon kan være aktuelt for deg? Det finnes veldig mange forskjellige yrker tilknyttet bistandsorganisasjonene som hjelper mennesker i utlandet. Blant annet er det helsearbeidere, som sykepleiere, leger og lignende.

Men det er også andre yrker, som for eksempel økonomer, advokater og andre som jobber med planlegging, politikk og liknende. Du har også ingeniører, lærere, bønder og militære. Mulighetene er mange.

På utdanning.no kan du søke opp de yrkene jeg har nevnt og som kan være aktuelle. Der finner du mye informasjon om hvert yrke, blant annet hvordan man tar den utdanningen osv.

Men det er flere ting enn utdanning som teller når man søker disse jobbene: Hvilken arbeidserfaring man har, hvilke andre aktiviteter man har vært engasjert i (for eksempel frivillig arbeid og liknende), hvilke personlige egenskaper man har osv. har også betydning.  

Det kan derfor være lurt å allerede skaffe seg erfaring fra frivillig arbeid med å hjelpe andre. På UngInfo sine nettsider finner du mye informasjon og en oversikt over ulike organisasjoner for unge som ønsker å jobbe frivillige i utlandet. Jeg anbefaler deg å ta en titt på den. 

En annen mulighet er også å være frivillig i Norge. Eksempelvis kan man være flyktningguide gjennom Røde kors, besøksvenn på eldresenter, støttekontakt for et barn eller liknende. Det er fint å ha erfaring med å jobbe med noen som ikke har det så lett.  

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer

Drømmer du om en jobb i utlandet?

Gardermoen flyplass (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hva skal du bli?
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hva skal du bli?