Hopp til hovedinnholdet

Kan man smiske med læreren?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, bare lurer om det er lov å ‘smiske’ med læreren for å få bedre karakter? Liksom jeg gjorde veldig dårlig på en skriveoppgave fordi vi ikke hadde god nok tid, er det da lov å få det frem til læreren ved å smiske?

Besvart 13.03.2019 20:24
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. Her er jeg litt usikker på hva du legger i "smisking", ettersom det ofte innebærer å være overdrevent positiv og f.eks. tilby seg å hjelpe, gi kompliment, gjøre ting langt ut over det som er oppgaven osv. Jeg er derfor usikker på om det vil hjelpe deg i den situasjonen du her beskriver. Kanskje er det enklere å bare fortelle det som det er - du rakk ikke å gjøre ditt beste. Spør kanskje også om du kan få lov til å levere en ny oppgave, eller gjøre noe i tillegg, for å få vist hva du kan. Dette vil nok læreren anse som positivt, og vil nok legge merke til at du har et såpass bevisst forhold til egen læring. Ærlighet varer lengst, og det gjelder nok også her. Lykke til!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan få bedre karakterer?

Gutt foran PC (colourbox.com)

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

Les mer

Hva teller for karakteren?

Prøve på skolen (colourbox.com)

Det er ikke tilfeldig hvordan karakterene fastsettes. Her er en oversikt over hva lærerne vektlegger når de setter karakterer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning