Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bytte fra BI til NTNU?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg vil veldig gjerne studere økonomi og administrasjon i Trondheim. Problemet mitt er at snittet mitt er lavt pga andre realfag. Jeg vil studere på NTNU, men kommer ikke inn. Jeg søkte BI bare for moro, men det er kjempedyrt. Jeg har fått plass og alt, men er usikker på om jeg skal prøve. Er det mulig å starte bachelorgraden på BI med et år for så å søke/komme inn på NTNU? Eller er det enklere om jeg går på NTNU i Ålesund f.eks eller høgskolen i Molde for så å komme til Trondheim? Jeg driver med musikk og vet at Trondheim er en fantastisk studentby med tanke på at studenter som ikke studerer musikk kan være med i studentensemblene. Det ønsker jeg, og i tillegg er Trondheim en by jeg alltid har hatt kjærlighet for. Krysser fingrene mine. Vil bare studere økonomi og administrasjon forresten!:) Tusen takk på forhånd! (håper det var forståelig).

Besvart 18.03.2019 17:12
 

Svar
Hei

Skjønner veldig godt at du lurer, og spørsmålet ditt var veldig forståelig! 

Vi kan ikke svare så godt på dette, og du er nok nødt til å kontakte NTNU selv for å høre om mulighetene til dette. 

Når det er sagt, vil vi tro at det blir vanskelig, og at du må belage deg på å søke deg inn på NTNU gjennom Samordna Opptak igjen. Du kan lese om NTNUs retningslinjer for interne overganger (altså at NTNU-studenter søker overgang til andre studieprogrammer på NTNU). Der er det også en liste over aktuelle studieprogrammer du kan søke overgang til. Der ser vi at det står Øk-adm i Ålesund, men det ser ikke ut som at det står Trondheim NTNU. 

Om det er mulig å søke overgang direkte fra f.eks BI til andre året på NTNU, tror vi ikke. Det kan være såpass forskjeller i studiene, og vi er temmelig sikre på at du måtte ha søkt deg inn via Samordna Opptak, som vanlig. Men vi er ikke helt sikre - så vi tenker at du uansett burde ta kontakt med kontaktperson på NTNU (slå opp studiet og se etter kontaktperson på høyresiden av nettsiden), og høre med vedkommende. 

Vi tror altså at det vil være vanskelig, men verdt å høre med NTNU selv om mulighetene dine. Det er uansett best at du får svar fra NTNU selv, da det er de som skal bestemme dette. 

Så får du se hva du velger! BI er jo en kjempeflott og anerkjent skole det, så det er jo ingen dum utdanning! Men undersøk mulighetene dine på NTNU, og hvordan du skal gå frem, hvis du virkelig vil til Trondheim. 

Lykke til :) 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning