Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg komme inn på vg3 selv om jeg ikke får karakter i gym?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går 2vgs og skal snart begynne på 3vgs. Jeg har 30% i gym fordig jeg hadde skader og legen min nekter å gi meg fritak. Nå er jeg veldig stresset at jeg ikke kommer inn i 3vgs. Kan jeg komme inn i 3vgs selvom jeg ikke får karakter i gym?

Besvart 25.03.2019 13:12
 

Svar
Hei

Det kan være mulig.

I utgangspunktet må alle fag fra vg2 være bestått til sommeren for at du skal ha rett til inntak på vg3. Det er likevel fullt mulig å få inntak på vg3 med IV i ett fag, hvis skolen vurderer at du har faglig kapasitet til å klare det neste året.

Det vil variere fra fylke til fylke hvordan dette i praksis gjennomføres, så snakk med rådgiver på skolen din for få klarhet i hva som kan skje i ditt konkrete tilfelle.

Kroppsøving er et gjennomgående fag, det betyr at det er den karakteren du får i faget på vg3 som kommer på vitnemålet ditt.

Når det gjelder fritak i kroppsøving, så er det et skille mellom fritak i faget og fritak for vurdering i faget.

Hvis du har en skade skal du få tilrettelagt undervisning så langt det er mulig. Hvis den tilrettelagte opplæringen ikke kan vurderes med karakter, kan du få fritak for vurdering. Elever som er fritatt fra vurdering med karakter i kroppsøving skal likevel delta i opplæringen.

Det er strenge regler på å få fritak for faget kroppsøving. Fritak skal kun gis hvis kroppsøving er til skade for deg, og hvis det ikke er mulig med tilrettelegging.

Håper det var til hjelp.
Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Reglene for fravær på videregående skole

Skøyenåsen skole (ung.no)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Mann holder opp skilt med

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående opplæring får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Reglene for fritak fra fag og vurdering

bokstaver (colourbox.com)

Lurer du på om du kan slippe sidemål, eller har du plager som gjør det vanskelig å delta i gymtimene? Her finner du reglene for fritak på videregående.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning