Hopp til hovedinnholdet

Hvordan får man jobb offshore?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei er en gutt på 20 år og bare lurte på en ting, jeg har fullført 3 år på VGs på idrett. Men i etterkant så angrer jeg. Ville egentlig gått tip og fått en jobb offshore i Nordsjøen, så bare lurte på om man må ha utdanning for å jobbe i Nordsjøen eller er det mulig å ta et par kurs og få jobb der, og lurte litt på hvis det går Ann hvilken jobber kan jeg jobbe i som hvis det går Ann. Jeg har ingen anmelde hva jeg skal gjøre med livet mitt så ville vert hyggelig om dokk kunne gi någen tips.

Besvart 31.03.2019 18:35
 

Svar
Hei

Skjønner godt at du lurer!

Mange av stillingene offshore krever at du har fullført et relevant yrkesfag, f.eks at du har tatt Vg2 Brønnteknikk, etc. I tillegg kreves det at du har gjennomført relevante kurs. Vi har ikke fullstendig oversikt over denne bransjen, men du kan gå inn på en side som denne: jobboffshore.no. Der står det en god oversikt over de vanligste yrkene offshore, hva som kreves av utdanning og kurs, og hvilke selskaper som driver. Der kan du lese, og så ta kontakt med aktuelle selskaper med spørsmål. 

Det er ikke alltid så lett å finne ut hva som er riktig å velge fremover. Men det er flott at du tenker på dette. Det høres ut som at neste steg er å lese og kontakte selskapene som driver offshore, så kan du finne ut hva som trengs. 

Ellers er det veldig bra å slå opp yrker eller utdanninger man er interessert i på utdanning.no, der står det mye informasjon samlet! 

Vi legger også ved noen gode artikler under dette svaret, om hvordan du kan tenke og gå frem angående utdanning eller yrkesliv. 

Lykke til, spør oss gjerne igjen :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Elever sitter ved pulter i klasserom

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer

Jeg vet jo ikke hva jeg vil bli!

Jenter tenker (colourbox.com)

Noen ganger virker det som om alle rundt deg vet hva de vil bli når de blir voksne, men faktisk er det slik at de fleste bruker lang tid på å bestemme seg for hva de vil gjøre.

Av ungdomsredaksjonen i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning