Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli lærer med 3 i matematikk?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg ligger på 5 i snitt. Jeg går andre klasse videregående og ligger mellom 4/3 i matte. Jeg ønsker å bli lærer og må derfor ha 4 i matte som standpunktkarakter. Dette er siste året mitt med matte og jeg lurte derfor på om det er en mulighet for å komme inn på linja, selv om jeg får 3 i matte? Eller er løpet helt skjørt?

Besvart 12.04.2019 15:17
 

Svar
Hei

Skjønner godt at du lurer! Løpet er nok ikke helt kjørt. 

Du kan se oversikten her over karakterkravene for å bli lærer

Det er riktig at du må ha 4 i matematikk (22 timer) for å komme direkte inn. Men det står også at at hvis du har mellom 3 og 4 i karakter, vil du kunne få tilbud om forkurs i matematikk for å dekke kravet. Så vidt vi vet er dette forkurset noe du kan ta på sommeren, for å vise at du har lært det du trenger i matematikk. 

Så med andre ord er det nok en mulighet fortsatt. For å få vite mer om dette forkurset, hvordan det fungeres og hvor det tilbys, bør du kontakte studiekonsulent/kontaktperson ved av lærestedene som tilbyr lærerutdanning du er interessert i. De kan fortelle mer om det!

Veldig lykke til med dette, og spør oss gjerne igjen :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ti tips for å mestre matte

Løser matteoppgaver i kladdebok (www.colourbox.com)

Sliter du med matteleksene? Opplever du at vanskelige oppgaver gjør deg mindre motivert? ENT3R jobber med å få elever til å velge realfag. Her kan du lese om deres tilbud og tips til å mestre matematikk.

Les mer

Vil du bli lærer?

Lære foran en klasse (colourbox.com)

Det vil alltid være behov for engasjerte og gode lærere. Lærere kan jobbe i både barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, voksenopplæringen, samt andre steder i samfunnet der det undervises eller drives opplæring.

Les mer

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning