Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bytte ut fag på vitnemålet mitt?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er privatist. Jeg har ikke hatt psykologi da jeg gikk på vgs, men skal ta psykologi eksamen neste semester. Jeg har hørt at hvis man tar et fag som man ikke har hatt på vgs så kan man kutte ut et fag som man har hatt på vgs og erstatte det med det nye faget. Feks jeg har hatt biologi 2 og når jeg tar psykologi 1 kan jeg da ta vekk biologi 2 karakteren min fra vitnemålet og erstatt det med psykologi 1 karakter? Håper at du skjønte spm mitt og takk på forhånd

Besvart 26.04.2019 03:48
 

Svar
Hei

Skjønner godt at du lurer! 

Her er det veldig viktig at du kontakter rådgiver eller vitnemålsansvarlig ved skolen du gikk på. Det er nemlig skolen som bestemmer kombinasjonen av hvilke fag du skal ha, de som skriver ut vitnemålet ditt, og de som må godkjenne om du kan bytte ut fag på vitnemålet ditt.

Vi vet ikke hvilke programfag du har valgt å ha fordypning i, men det vil påvirke hvilke fag du kan bytte ut på vitnemålet ditt. Du må ha nok fordypning til å tilfredsstille kravet. 

Så vi kan ikke svare på om dette vil gå, siden vi ikke kjenner fagkombinasjonen din. Men du må uansett ringe til administrasjonen på skolen din og klarere det med dem. Da får du også et tydelig svar på om dette bytte av fag vil gå fint :)

Lykke til!

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning