Hopp til hovedinnholdet

Må man gå tre år på VGS for å gå på BI?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Er det slik at man må gå 3 år på vgs for å kunne starte på BI ? Eller kan man det med å berre gå 2 år på vgs? Hvor mange år går man på BI ? Kan man velge det?

Besvart 29.04.2019 08:59
 

Svar
Hei

For å kunne studere på BI, må du ha fått generell studiekompetanse fra videregående.

Det vil ta tre år på videregående å få generell studiekompetanse - enten tre år på et studieforberedende utdanningsprogram, eller at du tar to år på et yrkesfaglig utdanningsprogram, og så ett år med påbygg til generell studiekompetanse. Så svaret er altså at du må gå tre år på videregående for å få studiekompetanse, som du må ha for å komme inn på BI. 

Det vanlige på BI, er å ta en bachelorgrad på tre år, og eventuelt studere videre og ta en mastergrad, som er 5 år. Man kan også studere bare ett år på BI, men man vil ikke da få en offisiell grad, og det er først og fremst bachelor- eller mastergrad som gir deg gode muligheter i arbeidslivet. 

Så du kan studere kortere hvis du vil, men mange jobber krever at du har fullført en bachelor eller mastergrad, så det aller vanligste er derfor å studere minimum tre år på BI, og gjerne fem år. 

Les gjerne på sidene til BI også, der står det mange svar på vanlige spørsmål om å studere der! 

Lykke til, og spør oss gjerne igjen! 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning