Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg ta SAT-testen?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg er utvekslingselev i USA i år, og reiser hjem til Norge om bare kort tid. Planen min er å komme tilbake hit for college 2020, etter jeg har fullført videregående skole. Tanken min er å reise neste sommer. Er jeg for sent ute med å ta men SAT-test til høsten? Hvor/hvordan melder man seg på for å ta denne?

Besvart 28.04.2019 17:33
 

Svar
Hei jente 18 år,

Du er ikke for sent ute til å melde deg på SAT-testen, for påmeldingsfristen er en måned før selve testen. Du bør ikke vente for lenge med å melde deg på, for plassene blir fort fylt opp. 

Man må melde seg på gjennom Collegeboard uansett hvor i verden man skal ta testen. Du må opprette profil og velge om du skal ha med essay på testen (undersøk med colleget du er interessert i hva de krever). Det koster 50 dollar å ta SAT hvis man melder seg på i god tid før testen.

Du vil få mulighet til å velge Norge som teststed, men det er også mulig å ta testen i andre land, for eksempel Sverige eller Storbritannia. SAT holdes på samme dato i hele verden. 

Høsten 2019 kan du ta testen 5. oktober og 7. desember.

Du kan lese mer om å ta SAT på ANSAs nettsider her - Opptakstester for studier i USA

SAT-testen krever litt forberedelse. Du finner også linker til en del ressurser på ANSAs nettside som kan være nyttig å vite om hvis du skal forberede deg denne sommeren.

På ANSAs nettsider finner du også informasjon om søknadsprosessen til studier i USA, og vi har flere informasjonskanaler til nordmenn som har spørsmål om å studere i utlandet. Det er gratis å bruke ANSA.

Lykke til!

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer

College i USA

Chicago by night (Foto: Elise Grong Ruud)

Et år eller flere i utlandet kan gi deg et nytt syn på verden og livet. Leker du med tanken på å ta et utvekslingsår, kan Elises historie være nyttig å lese.

Skrevet av Elise, student i USA.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning