Hopp til hovedinnholdet

Hva var karaktersnittet for å komme inn?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg lurte på om dere kan si noe om hva karakter snittet er for helse og oppvekst på frskjellige skoler i Hordaland?

Besvart 30.04.2019 09:18
 

Svar
Hei

Det kan vi dessverre ikke svare på, det finnes ikke en nasjonal oversikt. Hordaland fylkeskommune offentligjør heller ikke en oversikt for sitt fylke.

Hvilke poengsum man må ha vil variere både fra skole til skole, og fra år til år. For å høre hva som var poenggrensen for inntak forrige skoleår ved de skolene du ønsker å søke, kan du kontakte skolene direkte eller inntakskontoret i Hordaland.

Snakk også med rådgiver på skolen din om det du lurer, som ofte vet noe om poenggrensene lokalt.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Søkt videregående skole - hva skjer nå?

Spent jente (colourbox.com)

I juli er førsteinntaket til videregående skole klart. Kommer du ikke inn der du helst vil, kan det likevel finnes muligheter. Her kan du lese om inntakene, hva du må huske på, svarfrister og ventelister.

Les mer

Hva er yrkeskompetanse?

Gutter på metallsløyd (colourox.com)

Å ha yrkeskompetanse vil si at du er utdannet til å utøve et yrke. Hvis du velger et av de 8 yrkesfaglige utdanningsprogrammene, kan du ta en hel utdanning allerede mens du går på videregående.

Les mer

Fagskole – noe for deg?

Klasserom (colourbox.com)

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning