Hopp til hovedinnholdet

Hva må jeg ta på VGS for å bli sykepleier?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hvilken linje bør jeg velge på vgs hvis jeg vil bli sykepleier?

Besvart 10.05.2019 12:27
 

Svar
Hei

Hvis du vil bli sykepleier har du mange valg. Kravet for å komme inn på sykepleie-utdanningen er generell studiekompetanse, i tillegg til karakterkrav i norsk og matematikk, hvor du må få karakteren 3 i snitt i begge. 

Så får å søke utdanningen trenger du altså generell studiekompetanse. Dette får du automatisk hvis du fullfører et av de studieforberedende utdanningsprogrammene. Men du kan også få det hvis du velger et av de yrkesfaglige utdanningsprogrammene, og så velger å ta påbygg til generell studiekompetanse, enten som tredjeåret ditt i stedet for læretid, eller etter læretiden din. 

Så lenge du får generell studiekompetanse og klarer karakterkravet i norsk og matematikk, så kan du bli sykepleier. Sånn sett kan du velge hvilken som helst linje på studieforberedende program, og hvilken som helst på yrkesfaglig, så lenge du tar påbygg til generell studiekompetanse. 

Snakk gjerne med lærer eller rådgiver om dette, så blir du helt sikker på at du har oversikt over informasjonen :)

Lykke til!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning