Hopp til hovedinnholdet

Må man betale skolepenger på London School of Economics?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Koster det penger å gå på London School of Economics?

Besvart 06.05.2019 23:25
 

Svar
Hei gutt 17 år,

Ja, man må betale skolepenger på London School of Economics.

For de som begynner på LSE i 2019 koster studier på bachelornivå £19 920 per år, eller ca. 228 000 kroner med dagens kurs. Du finner informasjon om tuition fees på LSE her - LSE Tuition Fees

Man kan søke om støtte fra Lånekassen for å betale skolepenger for studier i utlandet. Som alle studenter (både i Norge og utlandet) får du ca. 121 000 kroner i året i basisstøtte for å dekke levekostnader.

I tillegg kan du få støtte til å betale skolepenger.

Du får først vanlig skolepengestøtte på ca. 133 000 kroner. Av disse gis ca. 34 000 kroner som stipend, resten gis som lån. 

LSE er en skole av særskilt høy kvalitet. De som går på denne skolen kvalifiserer til tilleggsstipendet. Dette er på ca. 72 000 kroner, og gis som 100 % stipend. 

Du kan også få inntil 100 000 kroner i tilleggslån. Etter du har fått vanlig skolepengestøtte, og tilleggstipendet, så mangler du 23 000 kroner for å betale tuition fees på LSE. Du kan derfor også få 23 000 kroner i tilleggslån. Dette gis som 100 % lån. 

Disse tallene gjelder for 2019/2020. For en oversikt over støtten du kan få fra Lånekassen, se på denne siden - Eksempel på hva du kan få fra Lånekassen

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning