Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer hvis vi i russen lager terrorliste?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Vi har som russ tradisjon tro opprettet en såkalt «terrorliste» på min videregående. Rektor sa at vi burde fjerne den, men ikke noe mer om konsekvensene. Sånn jeg ser det er det verste som kan skje at vi får nedsatt orden- eller oppførsel-karakter. Vil dette ha noen som helst påvirkning på videre utdanning og jobb? Går altså VG3 studie.

Besvart 10.05.2019 14:14
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet! 

Hvilke regler gjelder i russetiden?
I russetiden gjelder alle de vanlige reglene i norsk lov og ordensreglementet. Det finnes ingen sentrale regler mot terrorliste. Noen skoler har regler mot dette i ordensreglementet. 

I straffeloven er det regler som forbyr trusler, fysisk og psykisk vold, bortføring etc. Hærverk eller tyveri er heller ikke lov. Brudd på disse reglene vil bli straffet på samme måte, enten man er russ eller ikke. Alle elever har rett på et trygt og godt skolemiljø. 

Har dere planer om terrortiltak som er lovlige? Hvordan vil dem som blir utsatt oppleve terrortiltaket dere planlegger? Har dere kontroll på hva andre russ vil finne på om de gjør terrortiltak overfor dem som står på lista?

Hvordan ville det være om du selv sto på terrorlista?
Mange russestyrer har gått bort ifra terrorliste fordi enkeltelever har blitt veldig redde for hva som kan skje når de kommer på terrorlista.

Hvordan ville dere likt å stå på terrorlisten selv? Ville dere synes det er OK om deres egen lillebror eller lillesøster sto på lista?

Lykke med å skape en god russetid!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

Russetid

Russebil (colourbox.com)

Kan du være russ når du vil? Når starter russetiden? Kan du bestemme selv hvilken farge du vil ha på russeklærne? Og når bør du starte planleggingen av russetiden? Få svarene her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning