Hopp til hovedinnholdet

Hvilke karakterer blir brukt på mitt vitnemål?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går nå i påbygg og ønsker å studere sykepleien til høsten. Jeg har tidligere gått yrkesfag i helse og helsefagarbeider i vg1 og vg2. Jeg lurer på om de karakterene jeg har fått fra helsefaget også kommer med i standpunktet da jeg søker meg på høyskole/universitet?

Besvart 09.05.2019 13:34
 

Svar
Hei,

Når saksbehandler regner ut poengsummen din, er det vanligvis karakterene i alle fag du har på vitnemålet og kompetansebeviset som gjennomsnittet blir regnet ut fra, men siden du har yrkesfag med påbygg kan det være at noen fag er overlappende, og da vil saksbehandler kun bruke karakterene fra enten vitnemålet eller kompetansebeviset ditt. Her kan du lese mer om hvordan man blir poengberegnet ut fra yrkesfaglig vitnemål og påbygg.

Det er din videregående skole som bestemmer hvilke karakterer som ender opp på ditt vitnemål. Du må derfor spørre den videregående skolen du har gått på om hvilke karakterer som vil bli brukt på vitnemålet.
Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning