Hopp til hovedinnholdet

Jeg går første året på videregående, og jeg syns det er veldig vanskelig

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går første året på videregående, og synes det er veldig vanskelig. Jeg er redd jeg ikke kommer til å klare å fullføre de to neste årene. Jeg går på en privat gymnas, der de er veldig strenge med karakterer. Grunnen til at jeg går her er at jeg ikke vet hva jeg vil bli, og det var det beste alternativet her jeg bor. Jeg har alltid slitt på skolen, og i noen fag sliter jeg veldig med å få ståkarakter. Jeg synes dette er veldig vanskelig, og lurer på om dette kanskje ikke er noe for meg. Jeg vurderer å droppe ut, men vet ikke hva jeg da kunne gjort på. Og tenker det vil bli veldig vanskelig å begynne på igjen senere. Jeg vet seriøst ikke hva jeg skal gjøre.

Besvart 15.05.2019 22:20
 

Svar
Hei

Dette har jeg fullt forståelse for! Første videregående er vanskelig, og det er mye å ta inn over seg. Når man ikke har det så bra heller, så blir det veldig overveldende. Det jeg tror kan hjelpe deg er å snakke med læreren din om det eller oppsøke rådgiver på skolen. De kan hjelpe deg!

Ofte så kan man lage ett opplegg hvor du får vektlagt hva som er viktigst å fokusere på og lære seg, og hva som er "mindre viktig". Her kan de også hjelpe deg med å tilrettelegge studiene dine litt. Da kan det bli mer overkommelig, du kan oppleve bedre resultater og mer mestringsfølelse.

Det er mange som ikke vet hva de vil gjøre senere, så ta det helt med ro. Du kan også oppsøke helsesykepleier på skolen og snakke med henne om hvordan du har det, slik at det ikke føles som at du bærer det alene. 


Vennlig hilsen rådgiver innen adferdsvitenskap, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du skolelei?

Jente sover på biblioteket (colourbox.com)

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

Les mer

Når skolen er et ork

Gutt sover (colourbox.com)

Du sliter med å komme deg opp når vekkerklokken ringer. Karakterene synker. Du syns skolen er et ork og blir kvalm ved tanken på å komme deg dit. Fins det noe du kan gjøre for å øke skolemotivasjonen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning