Hopp til hovedinnholdet

Kommer fag jeg tar som privatist på vitnemålet mitt?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg skal ta opp tre fag og har eksamen nå til våren. Det jeg lurer på er om de karakterene jeg får på disse eksamenene kommer på det vitnemålet som jeg har søkt skole til høsten med?

Besvart 14.05.2019 14:28
 

Svar
Hei,

Når du tar opp fag som privatist, må du dokumentere de nye karakterene dine med et kompetansebevis. Hvis kompetansebeviset og vitnemålet ditt inneholder ulike karakterer i samme fag, vil saksbehandler bruke den beste karakteren i poengberegningen.

Dersom du ønsker å bytte ut karakterer på vitnemålet ditt, må du kontakte den videregående skolen som utstedte vitnemålet, da det er videregående skole som bestemmer hvordan nye fag og nye karakterer føres på vitnemål eller kompetansebevis.

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning