Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye koster medisinstudiet?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei ei heiter Tobias og er 15 år. Ei ønsker å bli lege og skal prøve å komme mei in på medisin i framtida. Det som e spørsmålet mitt e kor mykje det koster får medisin studiet. Har prøvd å lese mei opp på det, men he bere funne ekstreme priser. Ei he også hørt at offentlig e gratis. Ei lurer på om det e gratis eller ikkje? For gratis høyrast feil ut, men det gjør dei ekstreme prisene ei he funne også.

Besvart 22.05.2019 02:03
 

Svar
Hei

Så spennende at du vil bli lege!

Den gode nyheten er at den offentlige utdanningen faktisk er gratis! All offentlig høyere utdanning på høyskoler/universitet er det, og det er en kjempefin ting med systemet vårt i Norge. Det eneste du betaler er en veldig lav semesteravgift, for å dekke kostnader til kopipapir, etc.

Skulle du studere medisin i utlandet, vil det kunne koste en del skolepenger. Men her i Norge tilbys medisinutdanningen altså gratis. 

Du har sikkert lest litt om dette, men sjekk gjerne denne artikkelen vi har skrevet om å bli lege. Der står det mye informasjon om yrket og hvordan du blir det! 

Og spør oss gjerne igjen :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drømmer du om å bli lege?

Nærbilde av en lege i legefrakk med stetoskop (Kilde: Colourbox)

Her får du oversikt over hvilke opptakskrav som gjelder og hvordan utdanningen er bygget opp.

Les mer

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Matematikk i videregående opplæring – hva skal du velge?

Hva skal jeg velge - mattmatikk (colourbox.com)

T, P, R, S-matte, programfag og fellesfag – det kan være vrient å velge riktig vei i mattejungelen. Vi gir deg noen tips til å hjelpe deg å velge riktig!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning