Hopp til hovedinnholdet

Må jeg ta matte for å bli marinbiolog?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hvis jeg skal bli en marinbiolog, kan jeg bare fokusere på biologi delen? Eller må jeg absolutt ha for eksempel T-matte i tillegg? Jeg har ikke de beste karakterene i matte, men har store drømmer for fremtiden. Jeg håper å jobbe som en marine biolog. Jeg føler meg trygg på basic biologi, men matte er litt utfordrende. Hvor mye matte er involvert i å bli en marinbiolog hvis man bare skal fokusere på biologi delen? Hvor gode karakterer burde jeg ha? Hvilken utdanning burde jeg ta? Takk for din oppmerksomhet! x

Besvart 27.05.2019 17:05
 

Svar
Hei

For et ordentlig godt svar, anbefaler vi at du tar kontakt med et lærested som tilbyr utdanning i biologi, og gjerne marinbiologi. Men det er nok en del matte involvert, og det vil være generelt vanskelig å komme utenom å ta "vanskelig" matematikk på videregående!

Du kan lese om yrket marinbiolog her på utdanning.no, og lese et yrkesintervju med en marinbiolog.

Den vanligste veien er å først ta en bachelorgrad i biologi, og så ta en toårig mastergrad i marinbiologi. For å komme inn på bachelorgrad i biologi, kreves det en realfagskombinasjon, hvor du som oftest må ha matematikk R1 (eller Matematikk S1 og S2) og ett av følgende krav: Matematikk R2 eller Fysikk 1 og 2 eller Kjemi 1 og 2 eller Biologi 1 og 2 eller Informasjonsteknologi 1 og 2 eller Geofag 1 og 2 eller Teknologi og forskningslære 1 og 2.

I noen av studiene kreves det også at du har tatt matematikk R2. 

Så med andre ord så vil det nok være nødvendig at tar t-matte og deretter matte som programfag på videregående - valgene dine vil være veldig begrenset hvis du ikke gjør det. 

Og når utdanningene krever dette, så er det fordi det vil være en nødvendig bakgrunn å ha for å klare pensumet på universitetet, og at de vurderer at det vil være vanskelig uten å ha tatt den matematikken. 

For et enda tydeligere svar, så kontakt gjerne et av lærestedene som tilbyr utdanning i biologi. Men snakk også gjerne med rådgiver på skolen din, det kan være lurt! Da vil du få god informasjon, og vite om de ulike mulighetene dine. 

Lykke til, spør oss gjerne igjen :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning