Hopp til hovedinnholdet

HAr fravær på ungdomsskolen noe å si for jobbsøking?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om fravær på ungdomsskolen(+7.klasse) har noe å si for søking av jobb/læretid har noe å si? Har mistet veldig masse og har vore masse borte.Har vore borte slutten av 6.klasse heile 7.og 8 og 9 klasse har det gått masse opp og ned.innimellom er klarer jeg å være på skulen andre ganger ikke.Går kortere skoledager.PPT og BUP er innblandet.Sliter med matte spesielt og siden jeg ikke har vore i klassen og mistet masse henger jeg mange kapitler bak!Gruer meg til VGs pga av at jeg ikke klarer å se at jeg kommer til å få noe jobb.(Kommer mest sannsynleg til å gå TIP)Ser veldig enkelt for meg at jeg er arbeidsløs og livet er dritt.Jeg har sagt til mamma at jeg ikke skjønner hvordan jeg skal klare livet og hun seie det komme til å ordne seg.Til tider skjønner jeg ikke meningen med livet(mamma og BUP vet)Sliter med ensomhet noe eg gruer meg til VG grunner at det går mest gutter der. Er beskjeden type og snakke ikke så veldig masse generelt.Har ikke karakter i noen fag.

Besvart 27.05.2019 11:00
 

Svar
Hei!

Fraværet du har hatt i 7., 8. og 9.klasse blir notert. Fraværet fra 8. og 9.klasse blir notert på vitnemålet fra ungdomsskolen, men det har ikke noe å si for om du kommer inn på videregående.

Det er vanskelig å si om fraværet ditt vil ha noe å si for jobb eller læretid. Noen arbeidsgivere ser ikke på fravær, mens andre mener at det er viktig. Sannsynligvis vil det være fraværet på videregående skole som vil legges til grunn.

Selv om du ikke har karakterer i noen fag vil du ha gjennomført grunnskolen når du går ut av 10.trinn. Du har også rett på videregående opplæring.

Det er flott at PPT og BUP hjelper deg med det du strever med. Det er viktig at du er åpen med de som hjelper deg om alle bekymringene og spørsmålene dine. De trenger å vite alt for å hjelpe deg best mulig.

Det også veldig bra at du involverer mamma i tankene dine. Mamma kjenner deg godt og kan trøste deg og støtte deg når du har det vondt.

Hvis du trenger å snakke med noen flere kan du ta kontakt med kors på halsen eller kirkens sos. Her kan du snakke med noen som har tid til å lytte og som kan gi deg gode råd. Du kan være anonym.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fravær på ungdomsskolen

Jente kommer inn i klasserom(www.colourbox.com)

Her finner du oversikt over hva som gjelder når du er borte fra skolen. Fraværet ditt føres på vitnemålet, men det er mulig å be om at noe fravær fjernes.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning