Hopp til hovedinnholdet

Leverte feil dokument på eksamen - hva gjør jeg?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg hadde eksamen i et fag tidligere denne uka og går siste året på vgs. Jeg klarte ved feil å levere inn feil dokument og lurer på hva jeg kan gjøre videre? Har dokumentet lagret med riktig redigeringsdato og tid ettersom at jeg i etterkant ikke har redigert dokumentet. Er det mulig å få sendt inn eksamen på nytt eller må jeg vente på svar på karakteren også evt klage?

Besvart 27.05.2019 18:24
 

Svar
Hei

Skjønner at dette stresser deg, men her kan vi nok dessverre ikke svare så veldig godt.

Du burde så raskt som mulig ta kontakt med skolen som administrerte eksamen din, og dette kan du gjøre før du får svar på eksamen og eventuelt vil klage. 

Dette høres ut som en litt spesiell situasjon, og vi vet ikke nok detaljer om situasjonen til å kunne si så mye. Her må du så fort som mulig ta kontakt med administrasjonen på skolen din, forklare dem situasjonen, og spørre om det er noe du kan gjøre og hvordan du eventuelt skal gå frem! Det er nok kun de som kan gi deg svar. Vi ser for oss at det kanskje vil være vanskelig å få endret noe (og det kommer også kanskje an på situasjonen - om du lastet opp et helt annet irrelevant dokument, eller om du lastet opp en kladd, f.eks). Men det er skolen din du må ta dette med, og de som kan fortelle deg hva som er mulig!

Les også denne artikkelen vi har skrevet om å klage på karakter.

Vi håper det løser seg på best mulig måte for deg! :) 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Stryk på eksamen - hva kan du gjøre?

Trist jente (colourbox.com)

Fikk sommerferien en dårlig start da du så karakteren fra eksamen? Klaget du på karakteren uten å få medhold? Dette er dine rettigheter og muligheter.

Les mer

Slik klager du på karakteren

Tall 1-3 tegnet i sanden (colourbox.com)

Misfornøyd med en karakter? Husk at du kan klage på både standpunktkarakterer og eksamenskarakterer. Hvilke frister gjelder og hvordan skal du gå fram?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning