Hopp til hovedinnholdet

Hvilken linje må jeg gå for å bli politi eller fengselsbetjent?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har droppet ut av helse vg1 to ganger, og går ikke på noen skoler nå.... Men jeg har veldig lyst til å jobbe som fengselsbetjent, eller politi, og lurer derfor på om hva slags linjer jeg burde gå på? Og er det mulig å begynne på en annen linje enn helse, selvom det var helse jeg gikk på til å begynne med?

Besvart 29.05.2019 14:32
 

Svar
Hei! Så spennende du har lyst til å jobbe som fengselsbetjent eller politi!

Jeg anbefaler deg å ta kontakt med rådgiver på den tidligere skolen din eller ringe Inntakskontoret i fylket ditt. Da kan dere sammen finne ut av hvilke muligheter du har for å starte på videregående igjen. Siden du har droppet ut av helse, betyr ikke det at du MÅ starte på helselinja igjen når du starter på vgs. 

Både fengselsbetjent og politiutdanningen krever at du har generell studiekompetanse fra videregående. Det er ingen konkret linje du MÅ gå på videregående for å bli politi eller fengselsbetjent, så lenge du ender opp med generell studiekompetanse. 

Du får generell studiekompetanse ved å gå en av de studieforbedrende linjene: musikk, dans og drama, idrettsfag, kunst, design og arkitektur, medier og kommunikasjon eller studiespesialisering. 

Det er også mulig å få generell studiekompetanse ved å gå yrkesfag, men da må du ta ett år med påbygg. Det er mulig å ta påbygg i vg3 eller etter læretiden. Du kan lese mer om dette i denne artikkelen.

Både fengselsbetjent og politiutdanningen har også andre opptakskrav. På denne nettsiden finner du en oversikt over alle opptakskravene til fengselsbetjentutdanningen, og på politihøgskolens nettsider finner du informasjon om politiutdanningen.  

Jeg håper svaret var til hjelp, og ønsker deg masse lykke til! Det er supert at du ønsker å starte på videregående igjen. Heier masse på deg! :-)

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Kan jeg bytte utdanningsprogram på videregående?

Jente tenker seg om (colourbox.com)

Har du valgt feil linje på videregående? Fortvil ikke. Det kan være mulig å bytte, selv om skoleåret har begynt.

Les mer

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole