Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bli en advokat i menneskerettigheter?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har lyst til å bli advokat, og jobbe for NGO's, flyktninger som skal søke asyl, o.l. En type menneskerettsadvokat. Hva må jeg studere for å få til det? Jeg antar så klart juss, man hva må jeg spesialisere meg i da under master graden? Tusen takk!

Besvart 31.05.2019 17:07
 

Svar
Hei

Det er fin plan! 

Hvis du vil jobbe som advokat er det helt riktig at du må ta master i rettsvitenskap.

Det er nok ikke sånn at du "må" spesialisere deg i mastergraden for å ha mulighet til å jobbe med dette - men det er en veldig god mulighet for å få sterkere kompetanse på feltet. 

Nå kjenner dessverre ikke vi så godt til de ulike spesialiseringene og de ulike emnene du kan ta. Men dette er lærestedet selv eksperter i, og kan hjelpe deg med. 

Så allerede nå kan du kontakt med studieveileder ved lærestedet du er interessert i og høre. Ellers har du veldig god tid til å velge dette underveis på studiet, og vil få god hjelp til det da. 

Så vi kan ikke svare på akkurat hvilke emner du bør velge, men det kan studiekonsulenten din på universitetet. Og vi kan si at en master i rettsvitenskap er helt riktig plan i forhold til det du skriver. 

Lykke til :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning