Hopp til hovedinnholdet

Jeg får ikke standpunktkarakter i matte - hvordan kan jeg bli sykepleier?

Jente 20 år
 

Spørsmål

hei j jeg går på påbygg og får 1 som standtpunktkarakter i matte. det betyr at jeg ikke får lov til å studere sykepleie til neste år og heller ikke får vitnemålet no til våren. men det jeg lurer på kan jeg søke som privatist til høsten for å ta eksamen i faget og forhåpentligvis få 3 eller mer... hvis jeg får 3 eller mer da.. kan jeg komme inn til sykepleien da??? det må jo finnes en løsning på dette....

Besvart 03.06.2019 13:01
 

Svar
Hei

Du kan melde deg opp til privatisteksamen i matematikk til høsten, og søke deg inn på sykepleierutdanningen neste år hvis du dekker kravet til karakter 3 i matematikk da.  

Det er fylkeskommunen som har ansvar for privatisteksamen. Du finner mer informasjon om privatisteksamen her: www.udir.no/eksamen-og-prover/eksamen/ta-fag-som-privatist/

Husk at karakterkravet innebærer at det er gjennomsnittskarakteren din i matematikk som må være 3 eller bedre (altså gjennomsnittet av karakterene dine i både 1PY og 2PY f.eks).

Hvis du dekker de spesielle opptakskravene (gjennomsnittskarakteren 3 i matematikk, og gjennomsnittskarakteren 3 i norsk) og når opp i konkurransen med de andre søkerne, kan du få tilbud om studieplass på sykepleierutdanningen.
Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer

Hva skjer hvis du ikke fullfører alle fag?

Gutt på skolen (colourbox.com)

Har du strøket på eksamen eller ikke fått godkjent et fag? Her kan du lese hva konsekvensen blir for deg og hvilke muligheter du har til å komme deg videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning