Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg dekke mattekravet til sykepleierutdanningen?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei . jeg har studert ferdig vgs . innen helse og sosial vg1 , helsefagarbeider vg2 og påbygg vg3 så jeg har hatt 1p-y og 2p-y matte . Tenker å studere på høyskolen innen sykepleier men norsk og matematikk karakterene mine er dårlige . fikk beskjed fra samordna opptak : ** Du må dokumentere gjennomsnittskarakter 3 eller bedre i norsk 393 timer og gjennomsnittskarakter 3 eller bedre i matte 224 timer . Du dekker karakterkravene i matematikk hvis du har bestått ett av følgende programfag : S1 , S2 , R1 eller R2. Hva betyr det ? betyr det at jeg kan studere S1 , S2 , R1 eller R2 som privatist om jeg vil eller er det for seint? er de vanskeligere enn 1P-Y og 2P-Y? Hvilken linje går innenfor S1 , S2 , R1 eller R2 Hvis jeg tar opp norsk og en av programfagene og får 3 i karakter eller bedre så kan jeg komme opp i høyskolen ?

Besvart 05.06.2019 09:40
 

Svar
Hei

Det betyr at du også kan dekke karakterkravet i matematikk hvis du har bestått enten S1,S2, R1 eller R2. Det holder altså med karakteren 2 i ett av disse fagene.

Hvis du tar opp norsk som privatist, og får gjennomsnittskarakter 3 dekker du norskkravet. Du kan dekke mattekravet enten ved å ta privatisteksamen i matematikk 1P-Y og 2P-Y (da er kravet gjennomsnittskarakter 3). Eller du kan dekke mattekravet ved å ta privatisteksamen i ett av programfagene S1,S2, R1 eller R2, da er kravet bare bestått (karakter 2).

For å rekke opptaket i juli er det for sent å melde seg opp til fag som privatist nå, men det er mulig å ta fag som privatist til høsten og søke studier neste år. Her kan du lese mer om privatisteksamen: www.udir.no/eksamen-og-prover/eksamen/ta-fag-som-privatist/Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning